Esittely

Bernit ovat kuuluneet elämääni 1990-luvun lopulta lähtien, jolloin sain ensimmäisen bernini Nellin (Maroussia Lida-Leonissa). Harrastimme monipuolisesti Nellin kanssa ja olen alusta lähtien ollut aktiivisesti myös Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:ssä ja Pirkanmaan Sennen -alajaostossa mukana. Hiljalleen kiinnostuin myös haasteellisesta kasvatustyöstä, ja ensimmäiset pennut syntyivät vuonna 2002 Nellille. Vuonna 2006 kouluttauduin toko-ohjaajaksi ja olen siitä lähtien toiminut kouluttajana alajaostossamme. Myös Hali-Berni -vapaaehtoistyössä olemme olleet kaikkien koirieni kanssa mukana jo vuodesta 2002, 10 vuotta toimin Pirkanmaan alueen Hali-Berni -koordinaattorina.

Berninpaimenkoira on ihanan perhekoiran ominaisuuksiensa lisäksi mitä monipuolisin harrastuskoira ja yhtenä tavoitteena kasvatustyössäni onkin ylläpitää myös bernin käyttöominaisuuksia. Pyrin luonnetestaamaan kaikki koirani, jotta luonneominaisuuksista saadaan myös objektiivisempaa arviota. Luonteen eri ominaisuudet periytyvät eri tavoin, erityisesti arkuus ja aggressiivisuus ovat voimakkaasti periytyviä ominaisuuksia, joita tulee jalostuksessa välttää.

Tavoitteena kasvatustyössäni on hyväluonteinen, aktiivinen ja liikkuva, rodunomainen berni, jolla on hyvät mahdollisuudet pitkään ja terveeseen elämään sekä kykyjä menestyä erilaisissa harrastuksissa.
Lisäksi tavoitteeni kasvattajana on olla mukana ja tavoitettavissa pentujemme koko elämän ajan, jos ja kun jotain kysyttävää tulee minkä tahansa asian suhteen.

Meillä on pentueita harvoin ja ne ovat hyvin harkiten suunniteltuja. Uusille pennun omistajille pyrin antamaan mahdollisimman paljon faktatietoa rodusta, pennun kasvusta, ruokinnasta ja koulutuksesta. Pentu saa mukaansa perusteelliset ruokintaohjeet jotka pohjautuvat tutkittuun tietoon koiran ravitsemuksesta.

Lisäksi minulle on hyvin tärkeää, että bernimme saavat elää onnellista, aktiivista elämää muun perheen mukana kaikessa, mitä teemmekin. Myös pennut ovat osa perhettämme kunnes muuttavat uusiin koteihinsa perheenjäseniksi.